Lumina Libertatii 2018 act III-reconstruction 3D Mapping

Mapare video realizată în cadrul spectacolului Lumina Libertății, actul III, 2018.În perioada 21-23 septembrie, începând cu ora 20.30, în Piața Libertății din Timișoara, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană organizează spectacolul în trei acte: LUMINA LIBERTĂȚII, care celebrează Centenarul României și se dorește a fi o primă ediție a Festivalului Luminii.Lumina Libertății este un spectacol de arte performative, muzică, arte vizuale și instalații de lumină, dezvoltat pe structura arhitecturală a Pieței Libertății din Timișoara, care spune povestea personajului principal, timișoreanul Luca, ce urmează să trăiască principalele momente care au definit Timișoara în cei 100 de ani de România.

Link direct catre pagina evenimentului: http://kotkivisuals.com/portfolio-items/the-light-of-liberty/

Aftermovie Lumina Libertății 2018.mp4

Aftermovie Lumina Libertății 2018, spectacol imersiv în 3 acte.În perioada 21-23 septembrie, începând cu ora 20.30, în Piața Libertății din Timișoara, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană organizează spectacolul în trei acte: LUMINA LIBERTĂȚII, care celebrează Centenarul României și se dorește a fi o primă ediție a Festivalului Luminii.Lumina Libertății este un spectacol de arte performative, muzică, arte vizuale și instalații de lumină, dezvoltat pe structura arhitecturală a Pieței Libertății din Timișoara, care spune povestea personajului principal, timișoreanul Luca, ce urmează să trăiască principalele momente care au definit Timișoara în cei 100 de ani de România.


Aftermovie Lumina Unirii 2019

După o primă ediție care a avut loc în 2018 în Piața Libertății (Lumina Libertății), seria Lumina se mută în 2019 în Piața Unirii, cu un număr mai mare de artiști internaționali și o mai mare implicare din partea artiștilor locali. Vor fi incluse instalații de arte vizuale și proiecții video. Fiind animată de o explozie teatrală, această producție de mari dimensiuni se concentrează pe Diversitate, folosindu-se de specificul pieței materializat prin urme multi-etnice evidente și sfere culturale suprapuse: pe parcursul week-endului prelungit, se vor pune în lumină diferite aspecte legate de comunitățile de germani, sârbi, români, evrei și alte elemente specifice etniilor locale. Trei seri, trei acte, șase perspective. O Călătorie a Luminii către o unire sustenabilă.


Ziar Program Lumina Libertății 2018

Ziarul program distribuit cu ocazia spectacolului Lumina Libertății 2018În perioada 21-23 septembrie, începând cu ora 20.30, în Piața Libertății din Timișoara, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană organizează spectacolul în trei acte: LUMINA LIBERTĂȚII, care celebrează Centenarul României și se dorește a fi o primă ediție a Festivalului Luminii.Lumina Libertății este un spectacol de arte performative, muzică, arte vizuale și instalații de lumină, dezvoltat pe structura arhitecturală a Pieței Libertății din Timișoara, care spune povestea personajului principal, timișoreanul Luca, ce urmează să trăiască principalele momente care au definit Timișoara în cei 100 de ani de România.


Spotlight Heritage Timișoara - cartierul Iosefin

Video de prezentare a cartierului Iosefin, în cadrul proiectului Spotlight Heritage | Patrimoniul sub Reflectoare 2019Un cartier, un oraș, zeci de generații și povești spuse prin intermediul tehnologiilor digitale. Povești ale patrimoniului cultural și istoric, ale dezvoltării tehnice, ale comunităților și vecinătăților, împletite cu povești personale ale locuitorilor din trecut și prezentPe parcursul acestui Traseu, ne vom concentra pe trei cartiere: Iosefin (AUZUL, 2019), Elisabetin (TACTILUL, 2020) și Fabric (VĂZUL, 2021), pe clădirile lor istorice, operele de artă publice, pe comunitățile lor etnice și pe inovațiile tehnice. Ulterior, scriitori, actori, regizori, fotografi și artiști media vor transforma poveștile colectate în elemente de realitate augmentată și virtuală pentru aplicații inteligente de turism. Ghizi locali vor împărtăși istoriile cartierelor folosind tehnologiile moderne.  Activitățile din 2019 vor porni de la trei surse: punctele emblematice ale cartierului Iosefin, ce vor fi readuse la viață prin istorii personale, cum ar fi cea a Valeriei Dr. Pintea, 1893 – 1984. Traseul Patrimoniul sub reflectoare oferă localnicilor și turiștilor ocazia de a vedea, a auzi și a simți trecutul Timișoarei și, în același timp, de a co-crea viitorul acestuia prin suprapunerea virtuală a patrimoniului intangibil și prin punerea bazelor unei guvernanțe participative a moștenirii culturale.


TRANSITE video making of

Video din timpul pregătirilor expoziției TRANSITE, organizată la Gara de Nord Timișoara, în luna septembrie 2018.

instalație; expoziție

Link direct catre pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/486559655169462/

TRANSITE video vernisaj

Video din seara deschiderii expoziției TRANSITE, organizată la Gara de Nord Timișoara, în luna septembrie 2018.

vernisaj

Link direct catre pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/486559655169462/

Privește Orașul - Video Concurs Fotografie

În 2020, Privește Orașul devine un îndemn de a reconsidera relația cu spațiu public în contextul pandemiei COVID-19.Sorina Vazelina (ilustrație) și Ana Kun (text) au creat un nou personaj, cu trăsături umane și voce proprie, care oferă inspirație pentru toți cei care vor să își răspundă la întrebarea  „Ce mai înseamnă spațiul public acum?” Acest personaj devine mesagerul campaniei Privește Orașul în contextul pandemiei, așa că te invităm să urmărești ipostazele în care acesta se prezintă în mediul online și să participi la concursul de fotografie pe care ți l-am pregătit!

Link direct catre pagina evenimentului: https://www.privesteorasul.com/#concurs-section

Privește Orașul 2019 - aftermovie

În 2019, construind pe baza conceptului de proiect descris în Traseul Spații vii, campania Privește Orașul pornește de la premiza că spațiul public este o noțiune prea abstractă pentru a putea fi apropriată în mod cotidian de către locuitorii unui oraș și că acest fapt este unul dintre motivele pentru care spațiul public nu este asumat, îngrijit și luat în stăpânire. Drept urmare, 5 spații publice din oraș au fost antropomorfizate în personaje cu trăsături umane (defecte, calități, trecut, viitor, credințe, speranțe, temeri etc), cu scopul de a produce o schimbare în modul în care locuitorii orașului se raportează la spațiul public pe termen lung.Proiectul Privește Orașul este conceput și implementat de echipa Beta, din partea Ordinului Arhitecților din România - Filiala Teritorială Timiș în colaborare cu Asociaţia Timişoara – Capitală Europeană a Culturii.



Instagram has returned invalid data.