SUNET CĂLĂTOR PESTE SAT - Cămine în Mișcare

Artistul francez Hinterheim (Sylvain Bardy, muzician), s-a aflat în Margina și Zorani între 19-30 septembrie 2018, timp în care a înregistrat si filmat satele și localnicii. Rezultatul rezidenței sale de creație, constând în proiecții de imagini din satele Margina și Zorani, acompaniate de o instalație sonoră originală, a fost dezvăluit în cadrul festivalului CĂMINE ÎN MIȘCARE / MOVING FIREPLACES (Ediția I, 28-30 septembrie 2018, Margina & Zorani). CĂMINE ÎN MIȘCARE este un proiect al Asociației Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, produs de Asociația Prin Banat.

Link direct catre pagina evenimentului: https://camineinmiscare.ro/sunet-calator-peste-sat/

Instalație sonoră - Hinterheim - Margina - Cămine în Mișcare

Artistul francez Hinterheim (Sylvain Bardy, muzician), s-a aflat în Margina și Zorani între 19-30 septembrie 2018, timp în care a înregistrat si filmat satele și localnicii.Rezultatul rezidenței sale de creație, constând în proiecții de imagini din satele Margina și Zorani, acompaniate de o instalație sonoră originală, a fost dezvăluit în cadrul festivalului CĂMINE ÎN MIȘCARE / MOVING FIREPLACES (Ediția I, 28-30 septembrie 2018, Margina & Zorani).

Link direct catre pagina evenimentului: https://camineinmiscare.ro/sunet-calator-peste-sat/

Aftermovie Cămine în Mișcare la Margina - 2019

Aftermovie Cămine în Mișcare la Margina - 2019


Trailer Jurnaliști în rezidență - Cămine în Mișcare 2019

Trailer Jurnaliști în rezidență - Cămine în Mișcare 2019


Aftermovie Cămine în Mișcare la Comloșu Mare și Lenauheim - 2019

Aftermovie Cămine în Mișcare la Comloșu Mare și Lenauheim - 2019


Catalog Expoziție Materia reînsuflețită

Catalog al expoziției de artă Materia reînsuflețită.Fundația Interart TRIADE din Timișoara, în colaborare cu European ArtEast Foundation din Londra și Muzeul de Artă din Timișoara au prezentat expoziția Materie reînsuflețită.Reprezentări postbelice în lucrările lui Tadeusz Kantor, Shinkichi Tajiri și Jaap Wagemaker Îngrijită de curatoarea internațională Maria Rus-Bojan, expoziția a avut loc la Muzeul de Artă Timișoara (Piața Unirii 1). Evenimentul este realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și face parte din Programul Cultural pentru anul 2020. Expoziția a fost posibilă prin sprijinul generos acordat de European ArtEast Foundation și împrumuturile excepționale din Colecțiile Artur Trawinski (Portugalia / Polonia) și Matthijs Erdman (Olanda). 


Aftermovie Expozitia Magdalena Abakanowicz 2019

Aftermovie Expozitia Presence, essence, identity. Magdalena Abakanowicz 2019, Presence, essence, identity. Magdalena AbakanowiczFundatia Triade, în colaborare cu Fundația Magdalena Abakanowicz din Varșovia Fundacja Magdaleny Abakanowicz și Muzeul de Artă Timişoara prezintă un titan al sculpturii, la Palatul Baroc: Magdalena Abakanowicz (1930-2017) Presence, essence, identity.Expoziția va rămâne deschisă până la 25 noiembrie 2019.Curator: Maria Rus Bojan Co-curator: Cristina ButăOrganizat de Sorina Jecza – Fundația Triade, TimișoaraCo-organizatori: Magdalena Mielnicka și Tomasz Piątkowski – Fundația Magdalena Abakanowicz, Varșovia și Muzeul de Artă Timișoara.Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și cofinanţat de Primăria Municipiului Timișoara, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021”, fiind parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019. #TM2021 #Timisoara2021Susținut de The ArtEncounters Foundation. Cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, România. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.