ÎNDRĂZNEȘTE
Artizani La Pas - episodul 4 - Slow Food Timișoara
În acest episod ARTIZANI LA PAS, Tudor Stricescu, inițiator al comunității Slow Food Timișoara, ne spune câte ceva despre unul dintre programele acesteia, Food and Health, ce abordează tema alimentației raționale. Programul se va dezvolta în trei tipuri de proiecte: Reducerea risipei alimentare, Reducerea gazelor cu efect de seră printr-o alimentație diversificată și Scăderea obezității, malnutriției și a hipertensiunii. Slow Food (Mâncarea lentă sau Hrana preparată cu timp) este o mișcare ce promovează gastronomia locală și gătitul tradițional. A fost fondată de Carlo Petrini în Italia în 1986 și de atunci s-a răspândit în întreaga lume. Inițiată ca o alternativă la fast-food, mișcarea se străduiește să păstreze bucătăria tradițională și regională și încurajează cultivarea plantelor, semințelor și creșterea animalelor caracteristice ecosistemului local. Slow Food promovează întreprinderile locale și producția alimentară durabilă. De asemenea, Slow Food pune accent pe calitatea alimentelor, mai degrabă decât pe cantitate.Comunitatea Slow Food Timișoara urmărește educația alimentară, promovarea patrimoniului natural local și promovarea produselor locale și a producătorilor locali adepți ai unor practici agricole sustenabile.
DownloadInstitutia de patrimoniu cultural care ofera datele Asociația CRIES
Furnizorul direct al datelor Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii
Link direct catre pagina evenimentului https://www.youtube.com/watch?v=6cn_BA0hRYc
Statia conform Timisoara2021 ÎNDRĂZNEȘTE
Traseu conform Timisoara2021 La Pas
Categorie obiect Program cultural TM2021
Limba RO
Data de inceput Miercuri, 2 Decembrie 2020
Data de incheiere Miercuri, 2 Decembrie 2020
Destinatia de publicare digital.timisoara2021.ro##timisoara2021.ro
Evenimentul la care a avut loc inregistrarea Artizani La Pas
<< Inapoi la ÎNDRĂZNEȘTE